A mers la spital pentru că avea pupilele de dimensiuni diferite şi a aflat că are o tumoare

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a mers la medic după ce a observat că, în unele zile, are pupilele de dimensiuni diferite. Aşa a aflat că are o tumoare pe creier.

1093 afișări
Imaginea articolului A mers la spital pentru că avea pupilele de dimensiuni diferite şi a aflat că are o tumoare

A mers la spital pentru că avea pupilele de dimensiuni diferite şi a aflat că are o tumoare

Aled Harris, un profesor britanic în vârstă de 35 de ani stabilit în China, a observat în luna mai că pupilele sale păreau de dimensiuni diferite, a povestit el pentru Insider.

"Când te uiţi în oglindă în timp ce te speli pe mâini, îţi sare în ochi. Faptul că o pupilă este mai mare decât cealaltă îţi dă un fel de privire intensă. Ţi se pare ciudat când observi", a spus el.

Harris a început să îşi monitorizeze îndeaproape ochii şi a constatat că, în unele zile, pupilele sale reveneau la o dimensiune normală. În alte zile, diferenţa era uriaşă.

Harris a vizitat un oftalmolog în iunie, care i-a verificat ochii şi i-a spus că sunt normali. În acea zi, pupilele sale erau de dimensiuni similare şi nu existau anomalii notabile, ceea ce l-a liniştit pe moment.

"Dar apoi, anxietatea a câştigat şi, în cele din urmă, am mers la un neurolog", a spus Harris.

Aproape imediat, neurologul care l-a examinat pe Harris i-a spus să facă un RMN. Analizele au arătat că avea o tumoare în spatele ochiului, care creştea, dar era benignă - ceea ce înseamnă că nu este canceroasă.

Medicii i-au spus că trebuie să opereze în curând. El este programat să fie operat săptămâna aceasta.

Chiar şi aşa, Harris se consideră norocos. Tumora se află într-o regiune a creierului său care este accesibilă prin sinusuri, iar chirurgii nu vor trebui să foreze prin craniu pentru a o scoate, a spus el.

Medicii i-au spus că tumora este gravă, dar "nu este sfârşitul lumii". Şansele de reuşită sunt mari, iar el se va recupera rapid.

Harris îi încurajează şi pe alţii să îşi verifice ochii dacă observă o problemă similară, chiar dacă este doar pentru a fi liniştiţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici