A obţinut Ucraina a doua victorie? Consilierul lui Zelenski: Ruşii şi-au dat seama că nu pot cuceri Azovstal

Un consilier al preşedintelui Ucraina a explicat ce stă în spatele deciziei pe care Putin i-a ordonat-o lui Şoigu, de a renunţa la asaltul asupra oţelăriilor din Mariupol.

66606 afișări
Imaginea articolului A obţinut Ucraina a doua victorie? Consilierul lui Zelenski: Ruşii şi-au dat seama că nu pot cuceri Azovstal

Eroismul ucrainenilor este evident

„În această dimineaţă, Putin şi Şoigu au anunţat public că Mariupolul a fost luat şi că nu vor ataca Azovstal, pentru că nu vor să provoace pierderi armatei ruse.

Asta înseamnă că nu pot cuceri Azovstal, au înţeles că au înregistrat pierderi mari acolo. Apărătorii noştri continuă să reziste”, a declarat Oleksiy Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean, în briefingul de astăzi, în care a făcut un bilanţ al situaţiei actuale.

„Această renunţare la asalt ar putea însemna şi că o parte a armatei a fost dislocată în direcţia nord pentru a-şi consolida forţele care încearcă să îndeplinească sarcina politică prioritară, adică să părăsească graniţele administrative ale Luganskului şi Regiunile Doneţk. Nu vor reuşi în această intenţie”.

„Anunţul preliminar al victoriei înainte de Paşte şi 9 mai arată că ruşii şi-au dat seama de lipsa perspectivelor pentru ultima lor fază a operaţiunii în această etapă a războiului”, a mai zis oficialul.

Cedarea de la Azovstal ar fi al doilea succes major al Ucrainei, după ce Rusia n-a putut cuceri Kievul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici