A treia zi de proteste în Manhattan: Cel puţin cinci persoane au fost rănite

Cel puţin cinci persoane au fost rănite în a treia zi de proteste organizate în districtul financiar din New York de grupuri care denunţă influenţa mediilor corporatiste în politică, informează CBS.

486 afișări
Imaginea articolului A treia zi de proteste în Manhattan: Cel puţin cinci persoane au fost rănite

A treia zi de proteste în Manhattan: Cel puţin cinci persoane au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând de sâmbătă, mai multe grupuri de activişti au promis că vor ocupa Wall Street, denunţând un sistem financiar care i-ar favoriza pe cei bogaţi şi puternici şi un proces democratic corupt.

Organizatorii demonstraţiei intitulate "Ocupaţi Wall Street" au făcut apel ca 20.000 de persoane să vină în Manhattan şi să construiască tabere de corturi unde să stea câteva luni.

Organizatorii protestelor îi cer preşedintelui Barack Obama să creeze o comisie care să pună capăt "influenţei pe care banii o au asupra liderilor politici de la Washington".

Site-ul organizatorilor protestelor este occupywallst.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici