„A venit vremea pentru miracolul chinez”. O piesă rap, finanţată de mass-media de stat, elogiază agenda politică a Chinei | VIDEO

Mass-media de stat din China a coprodus un videoclip rap despre realizările ştiinţifice şi sociale ale ţării, relatează The Telegraph. Piesa a fost lansată în contextul şedinţei Congresului Naţional al Poporului (parlamentul), care se desfăşoară la Beijing.

803 afișări
Imaginea articolului „A venit vremea pentru miracolul chinez”. O piesă rap, finanţată de mass-media de stat, elogiază agenda politică a Chinei | VIDEO

„A venit vremea pentru miracolul chinez”. O piesă rap, finanţată de mass-media de stat, elogiază agenda politică a Chinei | VIDEO

Piesa a fost coprodusă de agenţia de ştiri Xinhua. Dintre temele elogiate în melodie nu au putut lipsi şi aselenizarea misiunii robotice Chang’e-4 pe partea nevăzută a Lunii ori programele de combatere a sărăciei.

„Rege Maimuţă pentru Vest, dragon legendar pentru cer, ştiţi cu toţii că a venit vremea pentru miracolul chinez”, cântă în piesă rapper-ul Su Han.

Nu este prima oară când mass-media de stat din China a folosit rap-ul pentru a face diverse teme politice mai atractive pentru tânăra generaţie. Există un întreg repertoriu propagandistic de cântece rap despre iniţiative guvernamentale, cum ar „Visul Chinezesc”, a explicat Florian Schneider, expert în comunicare politică din cadrul Universităţii Leiden.

 

 

„De când a venit la putere Xi Jinping, sistemul de propagandă chinez a lucrat mai îndeaproape cu agenţii relaţii publice şi experţii în publicitate pentru a crea acel gen de conţinut care poate deveni viral în mediul online”, a menţionat Scheider pentru AFP.

Peste 3.000 de membri ai elitei comuniste s-au reunit la Beijing în aceste zile la Congresul Naţional al Poporului.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici