Abhazia îşi închide frontiera cu Georgia

Republica separatistă Abhazia a decis să îşi închidă frontiera cu Georgia marţi, 1 iulie, după două explozii produse luni în capitala abhază Suhumi, a anunţat liderul abhaz Serghei Bagapş, citat de RIA Novosti.

24 afișări
Imaginea articolului Abhazia îşi închide frontiera cu Georgia

Abhazia îşi închide frontiera cu Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

"Începând de mâine, frontiera dintre Georgia şi Abhazia va fi închisă", a declarat Bagapş, acuzând serviciile georgiene de securitate că se află la originea celor două atentate comise într-o piaţă din Suhumi.

Patru persoane au fost rănite luni în două explozii produse la Suhumi, capitala republicii separatiste Abhazia, au anunţat autorităţile locale, înainte de a imputa incidentele Georgiei, care a dezminţit acuzaţiile.

Exploziile s-au produs într-o piaţă centrală din oraş, a declarat comandantul poliţiei locale, Ramin Gablaya, fără a oferi alte detalii.

Ministrul de externe al Abhaziei, Serghei Şamba, a acuzat autorităţile de la Tbilisi că ar fi implicate în cele două incidente.

Alte două explozii, soldate cu şase răniţi, au avut loc, duminică, în staţiunea balneară abhază Gagra, situată pe malul Mării Negre. Autorităţile abhaze au acuzat Georgia de "terorism de stat".

Tbilisi a dezminţit însă orice implicare în aceste atentate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici