Abuz sexual pe internet, pe Dark Web. Sute de persoane din 38 de ţări, arestate, într-o anchetă internaţională. Cum erau vândute imaginile

Peste 300 de persoane din 38 de ţări au fost arestate în urma destructurării unei reţele de pornografie infantilă, considerată ca fiind cea mai mare la nivel mondial, au anunţat anchetatorii, potrivit postului BBC.

3373 afișări
Imaginea articolului Abuz sexual pe internet, pe Dark Web. Sute de persoane din 38 de ţări, arestate, într-o anchetă internaţională. Cum erau vândute imaginile

Abuz sexual pe internet, pe un site găzduit pe Dark Web. Sute de persoane din 38 de ţări, arestate

Site-ul clandestin, care avea peste 200.000 înregistrări ce prezentau abuzuri sexuale asupra copiilor, a fost închis anul trecut, după ce o anchetă derulată în Marea Britanie a dezvăluit existenţa reţelei.

Autorităţile din mai multe ţări au anunţat miercuri că, în urma unei ample anchete internaţionale, au fost arestaţi 337 de presupuşi utilizatori ai site-ului.

Site-ul, găzduit pe Dark Web, era deţinut de un tânăr din Coreea de Sud, care a fost arestat în această ţară.

Autorităţile britanice au comunicat că în acest caz au fost efectuate arestări în zeci de state, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, SUA, Coreea de Sud, Germania, Spania, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Cehia şi Canada.

Site-ul a fost „unul dintre primele care a oferit spre vânzare videoclipuri dezgustătoare în schimbul criptomonedelor”, a transmis agenţia britanică pentru combaterea criminalităţii.

23 de copii au fost salvaţi din situaţii abuzive în urma destructurării reţelei, au anunţat anchetatorii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici