Acces restrâns la WikiLeaks pentru funcţionarii americani

Casa Albă a ordonat vineri organismelor guvernamentale americane să ia măsuri pentru ca angajaţii care nu dispun de o autorizaţie să nu poată avea acces la WikiLeaks de la calculatoarele profesionale.

15 afișări
Imaginea articolului Acces restrâns la WikiLeaks pentru funcţionarii americani

Acces restrâns la WikiLeaks pentru funcţionarii americani (Imagine: Mediafax Foto)

"Recenta publicare de documente ale administraţiei americane de către WikiLeaks a generat pagube pentru securitatea noastră naţională", scrie Biroul de buget al Casei Albe (OMB) într-un mesaj adresat tuturor agenţiilor federale.

OMB aminteşte că "fiecare angajat şi fiecare subcontractor are obligaţia de a proteja informaţiile confidenţiale" şi insistă asupra faptului că aceste scurgeri nu înseamnă că informaţiile nu mai sunt clasificate.

Biblioteca Congresului a fost una dintre primele instituţii care au blocat accesul angajaţilor la WikiLeaks, care a reacţionat pe Twitter afirmând că aceasta înseamnă "sfârşitul" primului amendament al Constituţiei americane ce protejează libera exprimare.

Într-un mesaj postat pe blogul bibliotecii Congresului, directorului de comunicare al acesteia, Matt Raymond, a confirmat că accesul la WikiLeaks este blocat şi a respins acuzaţiile de cenzură. "Biblioteca a decis să blocheze WikiLeaks deoarece legea în vigoare obligă agenţiile federale să protejeze informaţiile clasificate", scrie el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici