Accident cu migranţi în Germania. Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi altele au fost rănite

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi peste o duzină de alte persoane au fost rănite când un presupus traficant de persoane a pierdut controlul unei dube care transporta migranţi în sudul Germaniei, a anunţat vineri poliţia, citată de Reuters.

1005 afișări
Imaginea articolului Accident cu migranţi în Germania. Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi altele au fost rănite

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Accidentul a avut loc pe autostrada A94, la est de Munchen, unde o dubă a accelerat când a observat poliţia.

Duba transporta aproximativ 20 de migranţi, inclusiv copii. Şapte persoane au murit după ce duba s-a răsturnat de mai multe ori, în timp ce restul pasagerilor au suferit răni uşoare până la grave şi au fost transportaţi la spitale din apropiere, a precizat poliţia.

Presupusul traficant de persoane care conducea a supravieţuit accidentului, a declarat poliţia, adăugând că acesta primeşte îngrijiri medicale.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că naţionalitatea suspectului şi a migranţilor nu a fost încă stabilită.

Luna trecută, autorităţile germane au impus noi controale la frontiera cu Polonia şi Republica Cehă.

Germania a înregistrat o creştere cu 78% a cererilor de azil pentru prima dată în primele şapte luni ale anului 2023, potrivit datelor oficiale. În august, numărul de treceri ilegale înregistrate la frontiera cu Germania a ajuns la 14.701, în creştere cu 66% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici