Accident de autocar în Croaţia. Bilanţul victimelor: şapte morţi şi 44 de răniţi

Şapte persoane au murit şi 44 au fost rănite într-un accident de autocar înmatriculat în Cehia produs sâmbătă dimineaţă pe o autostradă din Croaţia, a anunţat Direcţia naţională de salvare (DUZS).

207 afișări
Imaginea articolului Accident de autocar în Croaţia. Bilanţul victimelor: şapte morţi şi 44 de răniţi

Accident de autocar în Croaţia. Bilanţul victimelor: şapte morţi şi 44 de răniţi (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"Autocarul înmatriculat în Cehia a lovit un parapet şi s-a răsturnat", a declarat DUZS pe site-ul său de Internet, precizând că accidentul a avut loc în apropierea unui tunel din Sveti Rok, la circa 230 de kilometri sud de Zagreb.

La bordul autocarului se aflau 50 de persoane, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Kristina Maodus, pentru postul de televiziune Nova TV.

Potrivit acestei televiziuni, care citează "informaţii neconfirmate", toţi pasagerii sunt cetăţeni cehi.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Gospic (sud), de unde cei cu răni grave au fost transferaţi cu elicopterul la Zagreb, potrivit DUZS.

Accidentul a avut loc pe o autostradă care leaga Zagreb de Split, un port situat în centrul coastei adriatice a Croaţiei.

Autocarul, care se îndrepta către Split, a lovit mai întâi gardul metalic ce desparte cele două sensuri, apoi un parapet din beton, a anunţat postul naţional de radio (HRT).

Croaţia este vizitată anual de aproape zece milioane de turişti străini, dintre care sute de mii de cehi, care merg în special pe litoral.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici