Accident feroviar în Brazilia, soldat cu cel puţin opt morţi şi 111 de răniţi

Cel puţin opt persoane au murit şi alte 111 au fost rănite, joi după-amiază, în urma coliziunii produse între două trenuri într-o gară din Nova Iguacu, la periferia de nord a oraşului Rio de Janeiro, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Accident feroviar în Brazilia, soldat cu cel puţin opt morţi şi 111 de răniţi

Accident feroviar în Brazilia, soldat cu cel puţin opt morţi şi 111 de răniţi

Secretarul pentru Sănătate din statul Rio, Luiz Cortez, a declarat joi seară că bilanţul răniţilor a depăşit 111 persoane. Autorităţile apreciază însă că bilanţul se va agrava, deoarece 20 dintre răniţi au fost internaţi în spital în stare gravă.

Unul dintre cele două trenuri, care transporta 750 de pasageri şi venea dinspre centrul oraşului, avea o viteză de 80 de kilometri pe oră în momentul în care a intrat în coliziune cu un alt tren, care nu avea pasageri la bord şi efectua manevre de schimbare a direcţiei.

Accidentul a avut loc la 200 de metri de gara Austin din Nova Iguacu, la ora locală 15.10 (21.10, ora României), la aproape o oră de la plecarea trenului de pasageri din centrul oraşului Rio.

Trei dintre vagoanele acestuia au fost complet distruse, iar echipe de poliţie şi pompieri încearcă, în condiţii de ploaie, să găsească toate victimele. Conductorul trenului de pasageri a fost rănit şi se află în spital, iar conductorul trenului care efectua manevre este nevătămat, a precizat Supervia, concesionarul transportului feroviar metropolitan.

Forţele de ordine au improvizat un heliport pe un teren de fotbal din apropierea gării, pentru a permite transportarea rapidă a victimelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici