Accident grav în Italia. Autocar răsturnat într-o prăpastie: Printre victime s-ar afla şi ROMÂNI | VIDEO

Cel puţin o persoană a murit după ce un autobuz, care transporta 60 de turişti, s-a răsturnat într-o prăpastie, pe drumul dintre oraşele Siena şi Florenţa din Italia, relatează site-ul publicaţiei The Local. Printre turişti se aflau români, ruşi, armeni, ucrainieni, belaruşi şi moldoveni, relatează agenţia Tass.

3790 afișări
Imaginea articolului Accident grav în Italia. Autocar răsturnat într-o prăpastie: Printre victime s-ar afla şi ROMÂNI | VIDEO

Accident grav în Italia. Autocar răsturnat într-o prăpastie: Printre victime s-ar afla şi ROMÂNI | VIDEO

Accidentul a avut loc în apropierea localităţii Monteriggioni, la ora locală 9.30.

O femeie a murit la faţa locului, iar alte 31 de persoane sunt rănite. Cincispreze din aceştia se află în stare gravă.

Printre turiştii din autobuz se aflau români, ruşi, armeni, ucrainieni, belaruşi şi moldoveni, relatează agenţia Tass.

"Am stabilit că victima este o femeie de naţionalitate rusă", a informat ambasada Rusiei din Italia.

Cauza incidentului este neclară încă. Potrivit publicaţiei Repubblica, şoferul ar fi pierdut controlul şi s-ar fi lovit de un parapet.

"Ar fi putut fi mai rău, vegetaţia a atenuat căderea vehiculului", a declarat Paolo Maria Pomponio, şeful poliţiei regionale. O parte a drumului spre Siena a fost închisă de autorităţi pentru mai multe investigaţii.

MAE: Autorităţile locale nu au informat că sunt români implicaţi în accidentul din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, joi, că autorităţile locale nu au informat oficiul consular că ar fi cetăţeni români printre persoanele implicate în accidentul din Italia, unde un autobuz s-a răsturnat într-o prăpastie între oraşele Siena şi Florenţa.

„Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 22 mai, în regiunea italiană Toscana. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia persoanelor afectate. Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident”, au informat reprezentanţii MAE, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Consulatul General al României la Bologna monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune”, a completat sursa citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici