Accident rutier soldat cu 22 de răniţi în sud-vestul Cehiei

Douăzeci şi două de persoane au fost rănite, vineri, în sud-vestul Cehiei, după ce acoperişul unui autocar austriac fost smuls la trecerea pe sub un pod de cale ferată, au anunţat serviciile locale de pompieri, citate de AFP.

117 afișări

"Autocarul, care aparţine unei companii austriece şi transporta 44 de pasageri, a lovit un pod metalic. Acoperişul vehiculului a fost complet smuls", a afirmat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vedula Mateju.

"Douăzeci şi două de persoane au fost rănite, iar trei dintre ele se află în stare gravă", a adăugat ea.

Răniţii au fost transportaţi la spitale din Cehia şi Austria.

La bordul autocarului se aflau 32 de austrieci şi 12 cehi, care se întorceau dintr-o excursie la lacul Lipno, iar accidentul a avut loc la Rybnik, în sud-vestul Cehiei.

"Poliţia a deschis o anchetă, pentru a stabili cauzele accidentului", a afirmat Mateju.

Şoseaua unde a avut loc accidentul va rămâne închisă până sâmbătă dimineaţă. Satul Rybnik este situat la circa doi kilometri de punctul de trecere a graniţei dintre Cehia şi Austria de la Dolni Dvoriste - Wullowitz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici