Accidentul aviatic din Franţa, cel mai grav produs în spaţiul UE în ultimii şapte ani

Prăbuşirea avionului companiei Germanwings în sud-estul Franţei, soldată cu 150 de morţi, este cel mai grav accident aviatic produs în ultimii şapte ani în spaţiul Uniunii Europene, unde standardele în materie de trafic aerian sunt printre cele mai înalte din lume.

4275 afișări
Imaginea articolului Accidentul aviatic din Franţa, cel mai grav produs în spaţiul UE în ultimii şapte ani

Accidentul aviatic din Franţa, cel mai grav produs în spaţiul UE în ultimii şapte ani

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei, în apropierea localităţii Barcelonnette.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian.

De asemenea, la bord erau 16 elevi şi doi profesori de la Liceul german Joseph-Koenig, situat în oraşul Haltern am See.

Accidentul este cel mai grav produs în ultimii şapte ani într-un stat membru al Uniunii Europene, unde standardele în materie de trafic aerian sunt printre cele mai ridicate.

Ultimul accident aerian de amploare produs în spaţiul comunitar fusese în august 2008, când un avion de pasageri al companiei Spanair s-a prăbuşit pe Aeroportul Barajas din Madrid (Spania). Prăbuşirea avionului de tip McDonnell Douglas MD-82 în vara anului 2008 s-a soldat cu 154 de morţi şi 18 răniţi.

În februarie 2011, un avion care avea 12 persoane la bord s-a prăbuşit în zona aeroportului irlandez Cork, accidentul soldându-se cu şase morţi.

Un alt accident aerian grav a avut loc în Grecia în anul 2005. Un avion al Helios Airways care zbura din Republica Cipru spre Grecia s-a prăbuşit în apropiere de Atena, accidentul soldându-se cu 121 morţi.

În iulie 2002, 71 de oameni au murit după ce o aeronavă de pasageri s-a lovit în aer cu un avion cargo, în zona Überlingen din sudul Germaniei.

Un avion al companiei Scandinavian Airlines s-a prăbuşit în octombrie 2001 pe aeroportul Linate din Milano (Italia), după coliziunea cu un aparat uşor de tip Cessna. Cele 114 persoane aflate în cele două avioane au murit.

În iulie 2000, un avion Concorde al companiei Air France s-a prăbuşit în localitatea franceză Gonesse, provocând moartea a celor 109 persoane aflate la bord şi a patru persoane la sol.

Potrivit datelor Comisiei Europene, numărul victimelor accidentelor aeriene era în scădere accentuată în ultimii ani. Anul cu cele mai multe victime ale accidentelor aviatice era 2009 (103 în total).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici