ACCIDENTUL DE LA SAN FRANCISCO: Numele piloţilor, prezentat peiorativ. Asiana va da în judecată postul de televiziune - VIDEO

Compania Asiana a anunţat că va da în judecată un post de televiziune din California pe care îl acuză că a prezentat în mod peiorativ, cu scopul de a denigra, numele piloţilor avionului prăbuşit pe aeroportul din San Francisco.

1943 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL DE LA SAN FRANCISCO: Numele piloţilor, prezentat peiorativ. Asiana va da în judecată postul de televiziune - VIDEO

ACCIDENTUL DE LA SAN FRANCISCO: Numele piloţilor, prezentat peiorativ. Asiana va da în judecată postul de televiziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însă compania aeriană a decis să nu intenteze acţiune judiciară împotriva Biroului naţional american pentru siguranţa transporturilor (NTSB), instituţia care furnizase numele piloţilor reporterilor postului de televiziune, relatează CNN.

Sâmbătă, compania aeriană avertiza că va da în judecată atât postul de televiziune, cât şi NTSB pentru prezentarea "inexactă şi ofensatoare" a numelor piloţilor Zborului 214.

Postul de televiziune KTVU, cu sediul în Oakland (California) şi afiliat CNN, a prezentat în mod peiorativ şi ironic sintagme precum "ceva nu este în regulă" şi "suntem prea jos", afirmând că acestea sunt numele piloţilor. Numele a doi dintre piloţi corespund, fonetic, celor două sintagme, pronunţate uşor modificat şi cu accent diferit în limba engleză.

Unul dintre piloţi se numeşte Sum Ting Wong (se poate citi în engleză ca "something wrong" - "ceva nu este în regulă"); altul se numeşte Wi Tu Lo şi se poate citi în engleză "we're too low" ("suntem prea jos").

Avionul s-a prăbuşit pe aeroportul din San Francisco din cauza vitezei şi altitudinii care erau prea mici în momentul aterizării. Trei persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în accident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici