Accidentul feroviar din China, cauzat de excesul de viteză al uneia dintre garnituri

Coliziunea dintre două trenuri, produsă luni în China şi soldată cu moartea a cel puţin 70 de persoane, a fost provocată de excesul de viteză, a relatat marţi presa chineză, citând ancheta oficială, informează AFP.

31 afișări
Imaginea articolului Accidentul feroviar din China, cauzat de excesul de viteză al uneia dintre garnituri

Accidentul feroviar din China, cauzat de excesul de viteză al uneia dintre garnituri (Imagine: Mediafax Foto)

"Excesul de viteză a fost cauza directă a coliziunii feroviare mortale de luni din estul Chinei care a provocat moartea a 70 de persoane şi rănirea altor 416", a informat agenţia China Nouă, citând comisia specială înfiinţată de Guvern în urma accidentului.

Potrivit agenţiei oficiale chineze, trenul, care asigura legătura între Beijing şi Qingdao şi care derapase înainte de a intra în coliziune cu o garnitură de pasageri care rula din sens opus, circula cu o viteză de 131 de kilometri la oră, în timp ce viteza legală este de 80 de kilometri pe oră.

Catastrofa feroviară, una din cele mai grave produse în ultimii zece ani în China, a avut loc în apropierea oraşului Zibo, situat în provincia Shandong din estul Chinei.

Trenul care depăşise limita de viteză se deplasa spre oraşul port Qingdao, care va găzdui la vară competiţiile nautice din cadrul Jocurilor Olimpice. Garnitura a deraiat la 70 de kilometri de capitala provincială Jinan înainte de a fi lovit de un alt tren care asigura legătura între Yantai, un alt port din provincia Shandong, şi Suzhou, din provincia Jiangsu.

Directorul regional al căilor ferate chineze şi un lider local al Partidului Comunist au fost demişi după accident.

Linia a fost redeschisă traficului de marfă şi de pasageri în cursul nopţii de luni spre marţi după ce a fost închisă timp de mai bine de 20 de ore, a relatat China Nouă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici