Acord în SUA pentru un plan de 1.500 de miliarde de dolari în contextul conflictului din Ucraina

Liderii grupurilor politice din Congresul SUA au ajuns la un acord pentru un program de finanţare în valoare de aproximativ 1.500 de miliarde de dolari, în scopul atenuării efectelor conflictului din Ucraina şi furnizării de asistenţă de 14 miliarde de dolari Kievului şi aliaţilor est-europeni.

5957 afișări
Imaginea articolului Acord în SUA pentru un plan de 1.500 de miliarde de dolari în contextul conflictului din Ucraina

Negociatorii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican au stabilit aprobarea unui program de asistenţă financiară în valoare de circa 1.500 de miliarde de dolari, pentru finanţarea agenţiilor guvernamentale din SUA, în contextul efectelor sancţiunilor aplicate Rusiei.

Programul va include 42 de miliarde de dolari pentru suplimentarea bugetului apărării, dar şi 14 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară, economică şi în materie de securitate pentru Ucraina şi naţiuni aliate din Europa Centrală şi de Est, potrivit publicaţiei The Hill.

În plus, programul conţine peste 15 miliarde de dolari pentru continuarea acţiunilor de combatere a pandemiei în Statele Unite.

Camera Reprezentanţilor urmează să aprobe miercuri seară noul program de finanţare, după care proiectul va ajunge imediat în Senat.

Preşedintele Joseph Biden a dispus aplicarea de sancţiuni masive împotriva Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina. Liderul de la Casa Albă a suspendat importurile de petrol, gaz şi cărbune din Rusia şi a dat asigurări că va aplica măsuri de compensare astfel încât cetăţenii americani să nu fie afectaţi de majorarea preţurilor la carburanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
acord

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici