Acord între China şi Vietnam, pentru controlarea tensiunilor din Marea Chinei de Sud

China şi Vietnamul vor administra şi vor reuşi să controleze disputele lor maritime pentru a menţine pacea în Marea Chinei de Sud, au anunţat cele două state în cadrul unui comunicat comun, informează Reuters.

656 afișări
Imaginea articolului Acord între China şi Vietnam, pentru controlarea tensiunilor din Marea Chinei de Sud

Acord între China şi Vietnam, pentru controlarea tensiunilor din Marea Chinei de Sud (Imagine: AFP)

Cele două ţări asiatice vor încerca să evite acţiuni pentru a complica sau adânci tensiunile dintre ele.

Vietnamul este statul din sud-estul Asiei care se află în dezacord cu China în privinţa canalelor navigabile din Mare Chinei de Sud, de când Filipine s-a retras din disputa teritoriilor martitime.

China a comunicat săptămâna trecută despre discuţiile ”pozitive” dintre preşedintele chinez, Xi Jinping, şi omologul său vietnamez, Tran Dai Quang, comunicatul comun a subliniat însă nevoia de a controla diferenţele dintre cele două ţări.

”Ambele state au căzut de acord să administreze şi să controleze corespunzător disputele maritime, să nu întreprindă acţiuni pentru a complica situaţia sau pentru a extinde disputa, şi să menţină pacea şi stabilitatea din Marea Chinei de Sud”, potrivit comunicatului.

Conform documentului, făcut public de Ministerul de Externe din China, ambele state au avut un schimb de opinii ”candid şi profund” cu privire la probleme maritime, şi au căzut de acord să caute o rezoluţie de durată a acestora.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici