Emmanuel Macron, aşteptat să nominalizeze un premier, se va întâlni cu Merkel la Berlin, în prima zi completă ca preşedinte al Franţei

Luni, în prima zi completă a mandatului său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va întreprinde o vizită oficială la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul Angela Merkel, şi posibil va nominaliza un premier, informează France 24.

379 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, aşteptat să nominalizeze un premier, se va întâlni cu Merkel la Berlin, în prima zi completă ca preşedinte al Franţei

Emmanuel Macron, aşteptat să nominalizeze premier, se va întâlni cu Merkel, în prima zi completă ca preşedinte

Edouard Philippe, 46 de ani, un deputat din partea partidului conservator Republicanii, este văzut drept principalul favorit pentru postul de premier. Nominalizarea sa ar putea fi privită drept un efort al lui Macron, fost membru al Partidului Socialist, de a construi o majoritate în Parlamentul de la Paris prin atragerea politicienilor de dreapta.

Pe de altă parte, vizita sa la Berlin semnalează intenţia noului preşedinte de a-şi respecta promisiunile din campania electorală cu privire la intensificarea sprijinului pentru Uniunea Europeană prin reformarea şi întărirea organizaţiei.

Locul Franţei este în Uniunea Europeană "care ne protejează şi ne permite să ne promovăm valorile noastre în întreaga lume", a declarat Macron, care a adăugat că Blocul comunitar trebuie "reformată şi relansată".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici