FOTO Mii de persoane au protestat la Chişinău faţă de schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova

Aproximativ 4.000 de persoane s-au strâns duminică după-amiaza în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a protesta faţă de schimbarea sistemului electoral din R. Moldova, manifestanţii afirmând că sunt decişi să revină pe data de 28 mai dacă parlamentarii nu retrag proiectul de lege.

1521 afișări
Imaginea articolului FOTO Mii de persoane au protestat la Chişinău faţă de schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova

FOTO Mii de persoane au protestat la Chişinău faţă de schimbarea sistemului electoral din R.Moldova

La acţiunea de protest au participat şi reprezentanţi ai formaţiunilor politice extraparlamentare, cum ar fi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Platforma „Demnitate şi Adevăr şi Partidul Nostru, dar şi reprezentanţi ai Partidului Liberal-Democrat, aflat în opoziţie.

Anterior, preşedinta PAS, Maia Sandu, a declarat că această acţiune va fi un protest al cetăţenilor de rând, iar liderii politici nu vor ţine discursuri în faţa protestatarilor, potrivit portalului Unimedia.md şi Radio Chişinău.

Pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanţii societăţii civile au organizate proteste zilnice împotriva proiectului de modificare a sistemului electoral votat de democraţi şi socialişti, în lectură de principiu, acum zece zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici