Rex Tillerson, secretar american de Stat: Donald Trump încearcă să determine care ar fi IMPACTUL mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, încearcă să determine care ar fi impactul mutării ambasadei americane din Israel la Ierusalim asupra procesului de pace dintre palestinieni şi israelieni, a declarat Rex Tillerson, secretarul american de Stat, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

951 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson, secretar american de Stat: Donald Trump încearcă să determine care ar fi IMPACTUL mutării ambasadei SUA la Ierusalim

Rex Tillerson, secretar american de Stat: Donald Trump încearcă să determine care ar fi IMPACTUL mutării ambasadei SUA la Ierusalim

"Preşedintele încearcă cu atenţie să înţelegă modul în care o astfel de decizie ar afecta procesul de pace", a declarat oficialul american pentru postul NBC, cu doar câteva zile înainte ca Trump să pornească într-un turneu în Orientul Mijlociu, în cursul căruia se va întâlni şi cu liderii israelieni şi palestinieni.

Tillerson a mai declarat că decizia lui Trump în această chestiune depinde într-o măsură semnificativă de felul în care statele din zonă ar percepe acestă schimbare, inclusiv dacă "Israeleul consideră ca fiind de ajutor pentru procesul de pace, ori poate o perturbare".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacţionat prompt la afirmaţiile oficialului de la Washington, spunând că "mutarea ambasadei americane la Ierusalim nu va afecta procesul de pace, ba chiar dimpotrivă. Va ajuta prin corectarea unei erori istorice şi va sfărâma fanteziile palestinienilor care susţin că Ierusalimul nu este capitala Israelului".

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt la Tel Aviv.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici