Acord între Hamas şi Fatah privind un Guvern de tranziţie

Mişcările rivale palestiniene Hamas şi Fatah, reunite miercuri la Cairo, au convenit să formeze un Guvern de tranziţie, în vederea alegerilor prezidenţiale şi legislative de peste un an, au anunţat o sursă oficială egipteană şi Fatah.

43 afișări
Imaginea articolului Acord între Hamas şi Fatah privind un Guvern de tranziţie

Acord între Hamas şi Fatah privind un Guvern de tranziţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Delegaţiile "au convenit asupra unui acord complet după discuţii despre toate punctele, între care formarea unui Guvern de tranziţie", a declarat agenţia oficială egipteană Mena, citând un comunicat difuzat la încheierea reuniunii.

Egiptul va cere de acum o reuniune a tuturor facţiunilor palestiniene pentru a semna un acord de reconciliere la Cairo, în zilele următoare, continuă agenţia.

Şeful delegaţiei Fatah, Azzam al-Ahmad, a confirmat pentru AFP un acord între cele două mişcări pentru formarea unui "Guvern de tehnocraţi".

"Acest Guvern va trebui să pregătească alegerile prezidenţiale şi legislative de anul viitor", a adăugat el.

Nicio confirmare nu a putut fi obţinută pentru moment de la Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Cele două mişcări sunt în conflict de la preluarea controlului asupra Fâşiei Gaza de către forţele Hamas, care au înlăturat Fatah în iunie 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici