ACORD între Obama şi Putin privind politica din Siria, la summitul G20 din Turcia - FOTO

Preşedintele american, Barack Obama, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au convenit asupra necesităţii unei politici de tranziţie în Siria, coordonată chiar de oficiali sirieni în colaborare cu ONU, în cadrul summitului G20 din Antalya, a declarat un responsabil al Casei Albe, potrivit Le Figaro.

12559 afișări
Imaginea articolului ACORD între Obama şi Putin privind politica din Siria, la summitul G20 din Turcia - FOTO

ACORD între Obama şi Putin privind politica din Siria, la summitul G20 din Turcia (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Într-o întâlnire separată de 35 de minute în timpul summitului din Antalya, Turcia, la care participă 20 de state, liderul american şi cel rus au discutat despre eforturile de a găsi o soluţie în cazul războiului civil din Siria, eforturi cu atât mai importante în contextul atentatelor teroriste comise în Paris vineri seară şi soldate cu 129 de morţi şi 352 de răniţi, atentate care au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

"Preşedintele Obama şi preşedintele Putin au convenit asupra necesităţii unei politici de tranziţie, coordonată chiar de oficialii sirieni, care se va stabili prin negocieri între opoziţia siriană şi regimul (Bashar al-Assad, preşedintele Siriei), sub supravegherea ONU, în vederea încetării conflictului armat", a precizat un responsabil al Casei Albe.

Obama a salutat eforturile tuturor ţărilor care luptă împotriva organizaţiei teroriste şi a subliniat importanţa campaniei militare a Rusiei în Siria împotriva acestei grupări, a mai indicat responsabilul de la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici