Acord între Rusia şi Ucraina privind un nou schimb de prizonieri şi evacuarea civililor

Reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei au ajuns miercuri, cu ocazia unei întâlniri în Turcia, la un nou acord privind un schimb de prizonieri şi au cerut intervenţia preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru crearea unui culoar umanitar în scopul evacuării civililor din zone beligerante.

726 afișări
Imaginea articolului Acord între Rusia şi Ucraina privind un nou schimb de prizonieri şi evacuarea civililor

Tatiana Moskalkova, comisarul rus pentru Drepturile Omului, a declarat că, la Ankara, a ajuns la un acord cu omologul său ucrainean, Dmitro Lubineţ, privind eliberarea a 40 de prizonieri de război, conform cotidianului Le Monde.

În plus, reprezentanţii Moscovei şi Kievului au cerut intervenţia preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pentru crearea unui culoar umanitar care să permită evacuarea femeilor, copiilor şi răniţilor din zone beligerante din sud-estul Ucrainei.

"Există răniţi, există femei şi copii rămaşi în mijlocul luptelor dintre cele două părţi. Cei doi mediatori au exprimat o cerere comună: deschiderea unui culoar umanitar sub egida preşedintelui Recep Erdogan, aşa cum a procedat în acordul privind cerealele", a declarat mediatorul turc al reuniunii de la Ankara, Seref Malkoc. Administraţia Turciei a exprimat disponibilitatea în acest sens.

Cei doi oficiali din Rusia şi Ucraina au discutat la Ankara despre o serie de opţiuni pentru asistenţă umanitară şi în materie de drepturile omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici