Acord ISTORIC între Statele Unite şi Cuba în privinţa restabilirii legăturilor aeriene, după 53 de ani

Reprezentanţi din SUA şi Cuba vor semna, marţea viitoare, un acord privind restabilirea legăturilor aeriene directe între cele două state, după 53 de ani de la întreruperea acestor servicii, a indicat Departamentul american de Stat, potrivit publicaţiei Le Figaro.

3845 afișări
Imaginea articolului Acord ISTORIC între Statele Unite şi Cuba în privinţa restabilirii legăturilor aeriene, după 53 de ani

Acord ISTORIC între Statele Unite şi Cuba în privinţa restabilirii legăturilor aeriene, după 53 de ani (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Chiar şi dacă legislaţia americană interzice deplasarea în Cuba pentru activităţi turistice, acest aranjament va facilita deplasările autorizate", a indicat, vineri, Departamentul american de Stat într-un comunicat de presă.

Statele Unite şi-au exprimat intenţia de a restabili zborurile cu statul cubanez în luna decembrie a anului trecut, cu ocazia reluării relaţiilor diplomatice între cele două state.

Turismul rămâne însă interzis din cauza embargoului comercial impus Cubei de către SUA din 1960, după venirea la putere a lui Fidel Castro.

Zborurile dintre cele două state urmează a fi reluate în cursul acestui an.

Potrivit Departamentului american de Stat, acest acord "va mări opţiunile de călătorie şi va întări legăturile dintre locuitorii celor două state".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici