Barack Obama vrea să meargă în Cuba în 2016, condiţionând vizita de situaţia drepturilor omului

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, este deschis ideii de a efectua o vizită în Cuba în cursul anului 2016, dar condiţionează deplasarea de îmbunătăţirea situaţiei drepturilor omului.

334 afișări
Imaginea articolului Barack Obama vrea să meargă în Cuba în 2016, condiţionând vizita de situaţia drepturilor omului

Barack Obama vrea să meargă în Cuba în 2016, condiţionând vizita de situaţia drepturilor omului (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Sunt foarte interesat să merg în Cuba, dar cred că trebuie să trebuie să existe condiţiile corecte", a declarat Barack Obama într-un interviu acordat Yahoo! News, sugerând că, în lipsa progreselor în materie de drepturile omului, probabil nu va vizita naţiunea comunistă.

La sfârşitul anului 2014, Barack Obama a anunţat semnarea unui acord istoric cu Administraţia de la Havana în sensul normalizării relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba după decenii de tensiuni.

"Am transmis Administraţiei cubaneze că, dacă vom observa progrese în materie de drepturile omului şi o îmbunătăţire a posibilităţilor cubanezilor de rând, voi face o vizită pentru a evidenţia aceste progrese", a subliniat Obama.

"Dacă voi efectua o vizită, va trebui să am posibilitatea de a discuta cu toată lumea", a insistat liderul de la Casa Albă, referindu-se atât la preşedintele Raul Castro, cât şi la disidenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici