Activişti pentru drepturile omului denunţă revenirea la practici staliniste în Rusia: "Puterea vrea să intimideze opoziţia"

Activişti pentru drepturile omului din Rusia afirmă că dosarul manifestanţilor inculpaţi pentru participarea la un miting anti-Putin pe 6 mai este "fabricat" şi marchează o revenire la "epoca stalinistă".

129 afișări
Imaginea articolului Activişti pentru drepturile omului denunţă revenirea la practici staliniste în Rusia: "Puterea vrea să intimideze opoziţia"

Activişti pentru drepturile omului denunţă revenirea la practici staliniste în Rusia: "Puterea vrea să intimideze opoziţia" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va fi un proces împotriva fiecăruia dintre noi", afirmă preşedinta Comitetului Helsinki, Liudmila Alekseeeva, într-o conferinţă de presă.

"Această situaţie îmi aminteşte de epoca stalinistă, cu procese având valoare de exemplu şi cu acuzaţii fabricate", adaugă ea.

În prezent, 18 persoane sunt acuzate că au participat la "protestele violente" izbucnite cu ocazia unui miting anti-Putin desfăşurat pe 6 mai la Moscova. Inculpaţii riscă între 3 şi 10 ani de închisoare.

"Nu au existat violenţe în cursul manifestaţiei. Poliţia i-a arestat pe cei care s-au apărat de bastoanele poliţiei. Este o revenire la epoca stalinistă. Puterea vrea să intimideze opoziţia", a spus la rândul său Valeri Borcicev, membru al Comitetului Helsinki.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici