Actualul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, a scris un editorial anti-Brexit cu două zile înainte de a-şi începe campania pro-Brexit

Actualul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, a scris un editorial în care pleda pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, cu doar două zile înainte de a-şi începe campania împotriva apartenenţei la Blocul comunitar, scrie Reuters, citând The Sunday Times.

2553 afișări
Imaginea articolului Actualul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, a scris un editorial anti-Brexit cu două zile înainte de a-şi începe campania pro-Brexit

În editorialul anti-Brexit rămas nepublicat, politicianul afirma că Marea Britanie ar trebui să rămână în strânsă legătură cu UE, avertizând că părăsirea Blocului comunitar ar cauza un şoc economic, iar contribuţiile financiare britanice către Bruxelles reprezintă un preţ mic pentru accesul la piaţa unică.

Toate aceste afirmaţii intră în contradicţie cu argumentele pe care Johnson le-a prezentat în timpul campaniei privind referendumul.

Oficialul britanic a declarat că a scris un articol "semi-parodic" în favoarea rămânerii în UE pentru a-şi confirma convingerea că Marea Britanie va avea mai mult de câştigat dacă părăseşte Uniunea Europeană.

Johnson ar fi scris editoriale atât în favoarea, cât şi împotriva Brexitului pentru a-şi clarifica opiniile în această privinţă.

"Este adevărat că în luna februarie mă confruntam (cu întrebarea) cred ca de altfel multe persoane din această ţară," a declarat Johnson pentru Sky News, adăugând că după ce a comparat cele două editoriale "era cât se poate de evident care era lucrul corect de făcut şi cred că poporul a luat o decizia bună. Au votat într-o manieră clară să părăsească Uniunea Europeană şi asta vom face."

Sâmbătă seara, cotidianul The Sunday Times a publicat, pe prima pagină, fragmente din editorialul semnat de Johnson în luna februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici