Acumulare de gheaţă pe aripile avionului prăbuşit la Buffalo (Video)

Echipajul avionului care s-a prăbuşit joi în Statele Unite constatase o acumulare de gheaţă pe aripile aparatului cu puţin timp înainte de producerea accidentului soldat cu moartea a 50 de persoane, au anunţat vineri anchetatorii.

119 afișări
Imaginea articolului Acumulare de gheaţă pe aripile avionului prăbuşit la Buffalo (Video)

Acumulare de gheaţă pe aripile avionului prăbuşit la Buffalo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul, un Bombardier Dash 9 Q400, care se pregătea să aterizeze la Buffalo, în nord-estul statului New York, a lovit o casă din localitatea Clarence Center, la aproximativ zece kilometri de pistă.

Conform analizei datelor din cutia neagră care conţine înregistrarea conversaţiilor din cabina de pilotaj, echipajul vorbeşte, în momentul în care avionul coborâse la 3.300 de metri, despre "o importantă acumulare de gheaţă pe aripi şi pe parbriz", a declarat Steve Chealander, purtătorul de cuvânt al National Transportation Safety Board (NTSB).

Cea de-a doua cutie neagră, care înregistrează parametrii de zbor, indică faptul că piloţii au acţionat sistemul de dejivrare. "Dar aceasta nu înseamnă neapărat că dejivrarea a şi funcţionat", a precizat Chealander.

Pilotul a scos trenul de aterizare cu un minut înainte de încheierea înregistrării datelor de zbor, iar după 20 de secunde a început manevrele de frânare pentru aterizare.

Aproape imediat, avionul a început să se dezechilibreze, iar pilotul a încercat să retragă trenul de aterizare şi să oprească frânarea, dar nu a reuşit să împiedice prăbuşirea.

Chealander a refuzat însă să se pronunţe asupra cauzelor accidentului. "Pentru moment, nu excludem nici o ipoteză", a spus el.

Video Stirleprotv.ro

Citeşte şi:

Un avion s-a prăbuşit peste o casă la New York

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici