Acuzaţii grave făcute de principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale din Brazilia

  • Principalii candidaţi prezidenţiali din Brazilia s-au acuzat reciproc de corupţie în ultima dezbatere publică înainte de alegerile de duminică.
  • Ei au vorbit despre bande criminale şi mite uriaşe, deşi dezbaterea viza propunerile de guvernare a ţării sud-americane, potrivit Reuters.
378 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave făcute de principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale din Brazilia

Actualul preşedinte de extremă-dreapta Jair Bolsonaro l-a numit pe rivalul său de stânga, fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, şeful unei bande criminale care a încurajat o „cleptocraţie" în timpul celor două mandate din 2003 până în 2010.

Lula, care are un avans confortabil înainte de primul tur de scrutin, l-a numit pe Bolsonaro un mincinos „fără ruşine". Lula a mai spus că guvernul a acoperit mita în achiziţionarea de vaccinuri în timpul pandemiei COVID-19, care a ucis peste 680.000 de brazilieni.

Candidatul de centru Simone Tebet, din partea partidului Mişcarea Democrată Braziliană (MDB), i-a atacat pe ambii bărbaţi şi a promis că va inversa politicile de mediu ale lui Bolsonaro care au permis creşterea defrişărilor în Amazon.

„Să încetăm să mai fim un paria internaţional", a spus ea despre izolarea internaţională a lui Bolsonaro din cauza eşecului său de a proteja pădurea tropicală.

Principalele sondaje de opinie arată că Lula are un avans de 10-15 puncte procentuale faţă de Bolsonaro înaintea primului tur de scrutin.

Mai mult chiar, sondajul Datafolha a stabilit că Lula are 50% din voturile valide, excluzând voturile albe şi nule, ceea ce înseamnă că nu va mai fi nevoie de al doilea tur de scrutin. Acesta se va desfăşura pe 30 octombrie dacă Lula nu va obţine jumătate din voturile alegătorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici