Adio, cărbune! O nouă ţară din UE a închis ultima sa centrală pe cărbune

  • Portugalia a investit în energia verde în ultimele decenii şi este gata să se alăture unui club restrâns de ţări ce au renunţat la cărbune.
  • Printre ţările care nu mai utilizează centralele pe cărbune se numără Austria, Belgia şi Suedia
  • Uzina Pego a încetat să mai funcţioneze în acest weekend
6737 afișări
Imaginea articolului Adio, cărbune! O nouă ţară din UE a închis ultima sa centrală pe cărbune

Adio cărbune! O nouă ţară din UE a închis ultima sa centrală pe cărbune

Portugalia devine a patra ţară din Uniunea Europeană care nu mai utilizează centralele pe cărbune. Uzina Pego situată la 150 de kilometri distanţă de capitala portugheză Lisabona a fost oprită.

Portugalia a investit masiv în energia verde în ultimele decenii, iar acum activiştii de mediu se bucură de oprirea generării de energie electrică pe bază de cărbune.

"Economia dezastruoasă a cărbunelui şi dorinţa publică de a acţiona în domeniul climei vor duce la eliminarea sa", a declarat Kathrin Gutmann, director de campanie pentru Europa dincolo de cărbune, care îşi doreşte eliminarea cărbunelui până în 2030 în totaă Europa.

Belgia a renunţat la cărbune încă din 2016, iar Austria şi Suedia i-au urmat exemplul anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici