Adjunct al secretarului de Stat american, declarat persona non grata în Bahrain

Ministerul de Externe din Bahrain l-a catalogat drept persona non grata pe Tom Malinowski, adjunct al secretarului de Stat american, cerându-i să părăsească imediat ţara.

217 afișări
Imaginea articolului Adjunct al secretarului de Stat american, declarat persona non grata în Bahrain

Tom Malinowski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Domnul Malinowski a intervenit în mai multe rânduri în afacerile interne ale Bahrainului, având întâlniri cu reprezentanţi ai unui partid, în detrimentul altor interlocutori", a argumentat Ministerul de Externe de la Manama.

Tom Malinowski, asistent al secretarului de Stat responsabil de Drepturile omului şi Democraţie, a avut numeroase întrevederi cu lideri ai Al Wifaq, un partid şiit aflat în opoziţie în Bahrain.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a anunţat că Tom Malinowski "se află şi rămâne în Bahrain".

"El se află în vizită pentru a afirma şi consolida legăturile bilaterale, dar şi pentru a susţine eforturile de implementare de reforme (...) şi de reconciliere", a spus ea.

Ministerul de Externe de la Manama a precizat că relaţiile dintre Bahrain şi Statele Unite nu vor fi afectate de această afacere.

"Bahrainul îşi reafirmă relaţiile puternice şi solide cu Statele Unite şi subliniază că aceste legături nu vor fi afectate de astfel de acte neplăcute", potrivit unui comunicat.

În Bahrain este staţionată Flota a V-a a Forţelor Navale americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici