Administraţia Biden impune limite pentru prima dată pentru substanţe chimice toxice în apa potabilă

  • Administraţia Biden a stabilit miercuri limite stricte pentru anumite substanţe chimice toxice în apa potabilă.
  • Măsura face parte din efortul de a reduce expunerea la aceste substanţe pentru milioane de oameni şi de a preveni boli grave, cum ar fi cancerul.
143 afișări
Imaginea articolului Administraţia Biden impune limite pentru prima dată pentru substanţe chimice toxice în apa potabilă

Administraţia Biden impune limite pentru prima dată pentru substanţe chimice toxice în apa potabilă

Noua regulă reprezintă prima limită naţională pentru apa potabilă referitoare la substanţele toxice PFAS (substanţe perfluoroalchilice şi polifluoroalchilice), cunoscute pentru persistenţa lor în mediu şi potenţialul lor de a provoca probleme de sănătate, relatează AP.

Companiile de utilităţi vor fi obligate să reducă nivelurile acestor substanţe toxice la cel mai mic nivel detectabil. De măsură ar beneficia peste 100 de milioane de persoane.

Este prima dată când este stabilită o limită naţională pentru PFAS în apa potabilă.

Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost lăudată pentru că a rămas fermă în ceea ce priveşte standardele propuse, ignorând opoziţia din partea companiilor de apă care argumentează costurile ridicate şi posibilitatea creşterii tarifelor pentru consumatori.

Furnizorii de apă intră într-o nouă eră cu standarde de sănătate suplimentare semnificative care, potrivit EPA, vor face ca apa de la robinet să fie mai sigură pentru milioane de consumatori - o prioritate a administraţiei Biden.

O altă propunere ar putea obliga companiile de utilităţi să îndepărteze ţevile periculoase din plumb.

Substanţele chimice PFAS sunt considerate periculoase deoarece rămân nedegradate în mediu şi sunt asociate cu diverse probleme de sănătate, inclusiv cancerul. Ele au fost utilizate în diverse produse de zi cu zi, de la tigăi antiaderente la îmbrăcăminte impermeabilă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici