Administraţia Donald Trump critică noua carte a jurnalistului Bob Woodward despre Casa Albă

Administraţia SUA a criticat marţi o nouă carte a jurnalistului american de investigaţie Bob Woodward, "Fear", în care acesta susţine că mai mulţi oficiali de la Casa Albă i-ar fi ascuns documente preşedintelui Donald Trump pentru a îl împiedica pe acesta să le semneze, relatează Washington Post.

2868 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump critică noua carte a jurnalistului Bob Woodward despre Casa Albă

Administraţia Donald Trump critică noua carte a jurnalistului Bob Woodward despre Casa Albă

Cotidianul The Washington Post a publicat marţi mai multe extrase din noua carte a jurnalistului Bob Woodward, care a ajutat la dezvăluirea scandalului Watergate, pe care acesta o va publica pe data de 11 septembrie.

"Cartea lui Woodward a fost deja respinsă şi discreditată de secretarul Apărării James Mattis şi şeful de personal al Casei Albe John Kelly. Citatele lor sunt fraude fabricate, o escrocherie asupra publcului. La fel ca alte poveşti şi citate. Woodward este un agent al democraţilor? Observaţi sincronizarea?" a declarat Donald Trump pe Twitter, sugerând că data publicării cărţii "Fear" a fost aleasă special pentru a afecta alegerile din luna noiembrie.

Secretarul Apărării, Jim Mattis, a numit cartea "ficţiune", în timp ce purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, susţine că afirmaţiile făcute de Woodward în carte sunt "doar poveşti fabricate, făcute de foşti angajaţi nemulţumiţi".

Potrivit BBC, în noua sa carte, Woodward susţine că Donald Trump ar fi sugerat asasinarea preşedintelui sirian Bashar al-Assad în urma atacului chimic din luna aprilie.

Jurnalistul american acuză mai mulţi oficiali de la Casa Albă, printre care consilierul economic Gary Cohn, pentru dispariţia unor documente, care ar fi fost ascunse pentru a îl împiedica pe preşedintele SUA să le semneze. Printre documentele menţionate se numără şi unul care ar fi permis retragerea Statelor Unite din Acordul Nord-American de Comerţ Liber şi dintr-un acord de liber comerţ cu Seulul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici