Erdogan: Un atac efectuat în provincia siriană Idlib ar reprezenta un masacru

Un atac efectuat un provincia siriană Idlib ar în semna un masacru, iar summitul care va avea loc la Teheran între Iran, Rusia şi Turcia va avea rezultate pozitive, a afirmat marţi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Hurryet Daily, relatează Reuters.

1949 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Un atac efectuat în provincia siriană Idlib ar reprezenta un masacru

Erdogan: Un atac efectuat în provincia siriană Idlib ar reprezenta un masacru

Rusia, unul dintre aliaţii preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a reluat marţi raidurile aeriene împotriva insurgenţilor de Idlib.

"Situaţia din Idlib este esenţială pentru Turcia. Un proces necruţător se desfăşoară acolo. Dacă acea zonă va fi vizată de rachete va exista un masacru", a declarat Erdogan.

"Vom discuta despre aceste probleme până vom avea rezultate pozitive în cadrul summitului de la Teheran, care este o continuare a celui din Astana. Sper să prevenim extremismul guvernului sirian în această regiune", a adăugat preşedintele turc.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a efectuat o vizită la Damasc pentru a discuta despre viitorul summit între liderii Iranului, Rusiei şi Turciei, pe care Teheranul îl va găzdui pe 7 septembrie pentru a discuta despre situaţia din Idlib.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici