Administraţia Donald Trump limitează numărul angajaţilor în trusturi media chineze din Statele Unite

Administraţia Donald Trump a dispus, luni, limitarea numărului angajaţilor chinezi în filiale din Statele Unite ale trusturilor media publice chineze, în replică la o serie de măsuri restrictive ale autorităţilor chineze asupra unor jurnalişti americani.

1096 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump limitează numărul angajaţilor în trusturi media chineze din Statele Unite

Administraţia Donald Trump limitează numărul angajaţilor în trusturi media chineze din Statele Unite

"De câţiva ani, Administraţia Chinei a impus măsuri de supraveghere din ce în ce mai dure, măsuri de persecutare şi intimidare asupra jurnaliştilor americani şi din alte ţări aflaţi în China", a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat, citat de agenţia de presă Reuters.

"Este vorba de o măsură care durează de mult timp. I-am implorat pe chinezi de ani întregi să îmbunătăţească atitudinea faţă de jurnaliştii aflaţi în China. Deci, măsurile noastre nu sunt o reacţie la un incident specific", a adăugat oficialul de la Departamentul de Stat, condamnând expulzarea unui reporter al publicaţiei The Wall Street Journal.

Începând din 13 martie, Washingtonul va limita la 100, în scădere de la 160, numărul angajaţilor chinezi ai Agenţiei China Nouă (Xinhua), ai postului China Global Television Network, postului China Radio International şi trustului China Daily Distribution Corp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici