Administraţia Joe Biden vrea să subvenţioneze centrale nucleare vechi pentru a reduce poluarea

  • Administraţia Joseph Biden intenţionează să subvenţioneze centrale nucleare vechi pentru a îndeplini obiectivele de reducere a poluării.
  • Subvenţiile probabil vor fi incluse în planul de mii de miliarde de dolari pentru investiţii în infrastructură şi crearea de locuri de muncă.
  • Oficial SUA: „Administraţia de la Washington înţelege că are nevoie de energia nucleară pentru a îndeplini obiectivele unei industrii cu zero emisii poluante".
263 afișări
Imaginea articolului Administraţia Joe Biden vrea să subvenţioneze centrale nucleare vechi pentru a reduce poluarea

Administraţia Joe Biden vrea să subvenţioneze centrale nucleare vechi pentru a reduce poluarea

Administraţia Joseph Biden le-a semnalat informal membrilor Congresului şi liderilor grupurilor industriale că vrea să acorde subvenţii pentru a evita închiderea unor centrale nucleare vechi, în scopul respectării angajamentelor în domeniul climei, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Noile subvenţii, sub forma "creditelor fiscale de producţie", probabil vor fi incluse în planul de mii de miliarde de dolari elaborat de preşedintele Joseph Biden pentru investiţii în infrastructură şi crearea de locuri de muncă.

Companiile care produc energie eoliană şi solară beneficiază deja de reduceri fiscale.

Joseph Biden vrea ca industria energetică din Statele Unite să fie neutră din punct de vedere climatic până în anul 2035.

Statele Unite au peste 90 de reactoare nucleare, cele mai multe din lume, dar multe centrale atomo-electrice au fost închise în ultima perioadă din cauza creşterii costurilor pentru menţinerea securităţii şi în contextul concurenţei exercitate de producătorii de electricitate din gaz natural, energie eoliană şi solară.

Închiderea mai multor centrale nucleare ar putea afecta îndeplinirea obiectivului reducerii emisiilor poluante.

„Administraţia de la Washington înţelege că are nevoie de energia nucleară pentru a îndeplini obiectivele unei industrii cu zero emisii poluante", afirmă un oficial implicat în discuţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici