Administraţia lui Donald Trump, invitată să participe la discuţiile din Astana de către Rusia

Echipa de tranziţie a preşedintelui ales al SUA a fost invitată de Moscova să participe la negocierile în privinţa conflictului sirian ce vor avea loc în capitala Kazahstanului, Astana, informează presa internaţională.

2419 afișări
Imaginea articolului Administraţia lui Donald Trump, invitată să participe la discuţiile din Astana de către Rusia

Administraţia lui Donald Trump, invitată să participe la discuţiile din Astana de către Rusia (Imagine: Hepta)

Negocierile sunt programate să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie în Astana şi la acestea vor participa reprezentanţi ai Rusiei, Siriei, Turciei şi Iranului.

Potrivit ziarului american Us Daily, ce a citat un oficial anonim din echipa de tranziţie a lui Donald Trump, ”invitaţia” a fost înaintată lui Michael Flynn, propus consilier naţional de securitate în noua conducere de la Washington şi a avut loc pe 28 decembrie prin intermediul unui apel telefonic efectuat de Serhei Kislyak, ambasadorul rus în SUA.

Ziarul Washington Post a comunicat faptul că acceptarea invitaţiei ar semnaliza consolidarea cooperării dintre Rusia şi SUA pe care Vladimir Putin şi Donald Trump au anticipat că va fi întreprinsă sub Administraţia viitorului preşedinte american.

US Daily a adăugat de asemenea că actuala Administraţie a preşedintelui în funcţie Barack Obama a fost în mod explicit exclusă din cadrul tratativelor de la Astana.

Surse anonime au adăugat faptul că ”nu a fost luată niciun fel de decizie” în timpul convorbirii telefonice şi nu se cunosc date despre o eventuală participare a SUA la discuţiile în privinţa conflictului sirian ce vor avea loc în Kazahstan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici