Administraţia SUA a impus noi sancţiuni Rusiei ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie

Administraţia Donald Trump a impus, sâmbătă seară, noi sancţiuni economice asupra Rusiei ca reacţie la tentativa de asasinare a unui fost agent secret rus în Marea Britanie, în contextul în care Congresul exercită presiuni în sensul unei atitudini mai dure faţă de Moscova, scrie Financial Times.

2791 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA a impus noi sancţiuni Rusiei ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie

Administraţia SUA a impus noi sancţiuni Rusiei ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că băncile din SUA vor avea interdicţii "de a participa la piaţa primară pentru titluri de obligaţiuni în alte monede decât rubla" emise de Rusia şi "de a acorda credite în alte monede decât rubla fondurilor suverane ruse". Washingtonul a subliniat că se va opune în continuare programelor de asistenţă multilaterală destinate Rusiei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a emis joi o ordonanţă executivă în virtutea Legii privind Controlul Armelor Chimice şi Biologice şi Eliminării Armamentului, după ce Washingtonul a stabilit că Moscova a utilizat substanţa neurotoxică Noviciok în tentativa de asasinare a fostului agent secret rus Serghei Skripal, în martie 2018, în orăşelul britanic Salisbury.

Administraţia Donald Trump a impus prima serie de sancţiuni ca reacţie la acest caz în august 2018. "După prima serie de sancţiuni ca reacţie la utilizarea de către Rusia a substanţei Noviciok împotriva unei persoane fizice în Marea Britanie, Moscova nu a furnizat asigurările solicitate conform legislaţiei americane, astfel că impunem o nouă serie de sancţiuni", a declarat un oficial de rang înalt de la Washington.

Administraţia Vladimir Putin a negat în mod repetat că a comis atacul neurotoxic din Marea Britanie.

"În ultimele luni, Administraţia Donald Trump a fost supusă presiunilor, în condiţiile în care Congresul era nemulţumit că Preşedinţia nu impusese a doua serie de sancţiuni. Amânarea impunerii sancţiunilor a amplificat preocupările referitoare la Donald Trump şi la relaţia acestuia cu preşedintele rus Vladimir Putin", notează cotidianul Financial Times.

Taguri:
sua,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici