Administraţia SUA retrimite portavioane în Marea Chinei de Sud,în contextul tensiunilor cu Beijingul

  • Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan au revenit vineri în Marea Chinei de Sud
  • China a efectuat recent exerciţii militare în Marea Chinei de Sud, atrăgând critici vehemente din partea Vietnamului şi statului Filipine
  • Relaţiile dintre SUA şi China sunt tensionate din cauza activităţilor comerciale, pandemiei de coronavirus şi a crizei din Hong Kong
2260 afișări
Imaginea articolului Administraţia SUA retrimite portavioane în Marea Chinei de Sud,în contextul tensiunilor cu Beijingul

Două portavioane americane au revenit vineri în Marea Chinei de Sud, anunţă Forţele Navale din SUA, în contextul în care Administraţia Donald Trump şi China se acuză reciproc de amplificarea tensiunilor în această zonă, informează agenţia de presă Reuters.

Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan au efectuat exerciţii militare în zone disputate din Marea Chinei de Sud în intervalul 4-6 iulie, iar vineri au revenit în această regiune, au comunicat Forţele Navale americane.

"Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan, alături de grupurile navale aferente efectuează misiuni în Marea Chinei de Sud, oriunde legislaţia internaţională permite acest lucru, pentru consolidarea angajamentului nostru în sensul unei regiuni Indo-Pacifice libere şi deschise, a unei ordini internaţionale bazate pe reguli şi în favoarea aliaţilor şi partenerilor din regiune", a declarat contraamiralul Jim Kirk, comandantul portavionului USS Nimitz.

China tocmai a efectuat exerciţii militare în Marea Chinei de Sud, atrăgând critici vehemente din partea Vietnamului şi statului Filipine.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt tensionate din cauza activităţilor comerciale, pandemiei de coronavirus şi a crizei din Hong Kong.

Prezenţa portavioanelor în Marea Chinei de Sud nu este o reacţie la evenimente politice, susţin Forţele Navale americane.

China revendică 90% din zona Mării Chinei de Sud, dar poziţia Beijingului este contestată de Brunei, Malaysia, Filipine, Taiwan şi Vietnam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici