Administraţia Trump a adoptat ordonanţa care va permite dotarea poliţiei cu echipamente militare/ Decizia riscă să amplifice tensiunile rasiale din Virginia

Administraţia preşedintelui Donald Trump a emis luni o ordonanţă care va permite dotarea agenţilor de poliţie din Statele Unite cu echipamente militare, relatează site-ul Axios.com.

1418 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump a adoptat ordonanţa care va permite dotarea poliţiei cu echipamente militare/ Decizia riscă să amplifice tensiunile rasiale din Virginia

Administraţia Trump a adoptat ordonanţa care va permite dotarea poliţiei cu echipamente militare/ Decizia riscă să amplifice tensiunile rasiale din Virginia

Procurorul general din SUA, Jeff Sessions, a anunţat luni, într-un discurs rostit în statul Tennessee, adoptarea unui ordin executiv în acest sens. "Măsura va asigura că vor fi oferite echipamentele necesare pentru salvarea vieţilor omeneşti. Transmitem mesajul clar că nu vom permite ca activităţi infracţionale, acte de violenţă şi nerespectarea legilor să devină lucruri normale", a spus Sessions.

Donald Trump a semnalat în mai multe rânduri că va anula o lege din timpul Administraţiei Barack Obama care limitează utilizarea echipamentelor militare de către poliţie. Potrivit ordonanţei executive, poliţiştii vor primi echipamente militare "defensive".

Actualul preşedinte al SUA s-a angajat să ofere susţinere federală autorităţilor statale şi regionale pentru contracararea infracţionalităţii violente.

Criticii argumentează că decizia riscă să amplifice tensiunile rasiale din orăşelul Charlottesville, situat în statul Virginia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici