Administraţia Vladimir Putin condamnă ingerinţele străine pentru destabilizarea Belarusului

  • Rusia condamnă ingerinţele străine în afacerile interne din Belarus
  • MAE rus: Rusia "observă tentative clare de ingerinţe externe cu scopul divizării societăţii şi destabilizării situaţiei din Belarus"
  • Sute de persoane au fost rănite, iar mii au fost reţinute în cursul protestelor din Belarus
1239 afișări
Imaginea articolului Administraţia Vladimir Putin condamnă ingerinţele străine pentru destabilizarea Belarusului

Putin FOTO Profimedia

Administraţia Vladimir Putin a denunţat, joi, tentativele străine în sensul destabilizării Belarusului, în contextul protestelor masive izbucnite după realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.
 
Rusia "observă tentative clare de ingerinţe externe cu scopul divizării societăţii şi destabilizării situaţiei din Belarus", a declarat joi după-amiază, potrivit cotidianului Le Figaro, Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova.
 
Rusia este principalul aliat al Belarusului. Cu toate acestea, înaintea scrutinului prezidenţial, Administraţia autoritaristă de la Minsk a acuzat Moscova că a trimis agenţi ai unei firme de securitate pentru destabilizarea Belarusului. Rusia a respins acuzaţiile, iar preşedintele Vladimir Putin l-a felicitat pe Aleksandr Lukaşenko pentru obţinerea unui nou mandat prezidenţial.
 

Opoziţia acuză fraudarea alegerilor

 
Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. Comisia Electorală Centrală a anunţat că Aleksandr Lukaşenko a obţinut 80,23% din voturi în scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică, iar principala sa adversară, Svetlana Tihanovskaia, 9,9%.
 
Uniunea Europeană a avertizat că ar putea impune sancţiuni Administraţiei din Belarus, în contextul în care scrutinul prezidenţial care nu a fost "nici liber, nici echitabil" a fost urmat de acţiuni de reprimare. Sute de persoane au fost rănite în cursul confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine, iar mii de manifestanţi au fost reţinuţi.
 
Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a cerut autorităţilor din Belarus să înceteze reprimarea protestelor.   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici