Adolescent american, arestat pentru plănuirea unui atac cu bombă asupra unui liceu

Un elev din Carolina de Sud, în vârstă de 18 ani, a fost arestat după ce a ridicat un pachet cu elemente pentru fabricarea unei bombe, inclusiv nitrat de amoniu, în încercarea de a ataca liceul la care învăţa, au anunţat luni autorităţile americane, citate de CNN.

24 afișări
Imaginea articolului Adolescent american, arestat pentru plănuirea unui atac cu bombă asupra unui liceu

Adolescent american, arestat pentru plănuirea unui atac cu bombă asupra unui liceu (Imagine: CNN)

Ryan Schallenberger a fost arestat sâmbătă, când părinţii săi au anunţat poliţia după ce le-a fost livrată o cantitate de 4,5 kilograme de nitrat de amoniu, un agent oxidant folosit în dispozitive explozive, la locuinţa lor din Chesterfield, în apropiere de graniţa cu Carolina de Nord, a anunţat şeful poliţiei locale Randall Lear, potrivit CNN.

Adolescentul intenţiona să fabrice mai multe bombe care urmau să fie detonate la Chesterfield în ceea ce Schallenberger numea în jurnalul său "Columbine followup". Potrivit poliţiei, jurnalul adolescentului indica admiraţia acestuia faţă de autorii atacului de la Liceul Columbine din Colorado, soldat cu 15 morţi.

Schallenberger nu intenţiona însă să copieze atacul, plănuind cu atenţie mai multe atacuri şi înregistrând chiar o casetă care ar fi trebuit să fie găsită după ce el se va fi sinucis, dar nu a stabilit o dată anume pentru acţiunea sa.

Din cercetările poliţiştilor, tânărul era sociabil, inteligent, având aspiraţii de a-şi continua studiile, dar nu a avut complici.

Potrivit serviciului de urgenţă din Chesterfield, duminică noaptea s-a primit un apel referitor la un eventual atac cu bomă la şcoală, dar în urma cercetărilor nu s-a descoperit nimic, urmând însă ca de luni să se ia şi alte măsuri de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici