Adolescent, reţinut în Olanda în legătură cu atacurile informatice din scandalul WikiLeaks

Un adolescent în vârstă de 16 ani, arestat în noaptea de miercuri spre joi la Haga, a mărturisit că a participat la atacurile cibernetice ale simpatizanţilor WikiLeaks împotriva unor site-uri de carduri de credit, a anunţat joi Parchetul naţional olandez.

31 afișări
Imaginea articolului Adolescent, reţinut în Olanda în legătură cu atacurile informatice din scandalul WikiLeaks

Adolescent, reţinut în Olanda în legătură cu atacurile informatice din scandalul WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto)

"Poliţia judiciară a arestat în această noapte, la cererea Parchetului naţional, un băiat în vârstă de 16 ani, suspectat de implicare în atacul informatic al simpatizanţilor WikiLeaks asupra unor site-uri ca Mastercard sau PayPal", a declarat Parchetul într-un comunicat.

Adolescentul a mărturisit că a "lansat atacuri asupra site-urilor Mastercard şi Visa", a declarat pentru AFP Wim de Bruin, purtătorul de cuvânt al Parchetului naţional olandez.

"Tânărul face probabil parte dintr-un grup mare de hackeri, iar ancheta în acest caz continuă", subliniază comunicatul.

Un grup de hackeri, "Anonymous", a lansat miercuri un vast atac coordonat împotriva site-urilor de Internet ale unor companii care au privat WikiLeaks de serviciile lor financiare, în special cele de strângere de donaţii.

Denumită Operaţiunea Răzbunare, acest atac a făcut inaccesibil timp de mai multe ore site-ul de carduri de credit Visa, în timp ce concurentul său, Mastercard, a suferit unele probleme.

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat marţi la Londra în cadrul unui caz de viol şi violenţă sexuală în Suedia, ţară care cere extrădarea lui. Avocatul său a denunţat urmăriri politice împotriva australianului în vârstă de 39 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici