Adolescentă de 15 ani care plănuia atacuri sinucigaşe în Germania, investigată de autorităţi

O adolescentă de 15 ani care a înjunghiat un poliţist german în februarie este suspectată de susţinere a unui organizaţii teroriste, care ar fi convins-o să comită atacuri sinucigaşe în Germania, precizează procurorii germani, potrivit Associated Press.

604 afișări
Imaginea articolului Adolescentă de 15 ani care plănuia atacuri sinucigaşe în Germania, investigată de autorităţi

Adolescentă de 15 ani care plănuia atacuri sinucigaşe în Germania, investigată de autorităţi (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Safia S. se află deja în custodia autorităţilor germane, suspectată de tentativă de crimă şi comitere de agresiuni fizice grave, după ce a înjunghiat cu un cuţit un poliţist în gara din Hanovra pe 26 februarie.

Într-un comunicat emis vineri, procurorii federali germani susţin că fata de origine germano-marocană "a adoptat ideologia radicală jihadistă" a reţelei teroriste Stat Islamic din noiembrie 2015 şi că a avut contact online cu membrii grupării în Siria.

Potrivit procurorilor federali germani, fata ar fi călătorit spre Istanbul, sperând să ajungă în Siria, dar a fost adusă înapoi în Germania de mama sa, în timp ce membrii reţelei Stat Islamic din Turcia ar fi convins-o să comită atacuri sinucigaşe în Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici