Adolescenta din Mehedinţi şi-a înjunghiat prietena pentru că o ameninţa că va spune că fumează

Adolescenta din Drobeta Turnu Severin care şi-a înjunghiat prietena în gât şi abdomen a declara anchetatorilor, miercuri seară, că totul a pornit de la faptul că fata ameninţase că le va spune părinţilor ei că fumează, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

Comisarul Dan Pãtruţescu, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi a declarat, după ce s-au finalizat audierile, că Laura Stăncioiu Balaci, în vârstă de 14 ani, olimpică la religie, a luat miercuri un cuţit de acasă cu gândul sã o pună la punct pe Isabela Marcu, prietena ei care o tot ameninţa de ceva vreme.

"Am gãsit-o pe fata care şi-a înjunghiat colega în drumul ei spre casă şi am recuperat şi cuţitul cu care a săvârşit fapta. Ea ne-a declarat că victima nu era de acord ca ea să fumeze şi în mai multe rânduri o ameninţa că o va pârî părinţilor ei. Miercuri, eaa luat un cuţit de acasă tocmai ca să o determine pe aceasta să nu le spunã părinţilor. Urmează sã o supunem unor teste psihologice pentru a vedea dacă a avut discernământ, după care vom lua măsura care se impune. Cel mai probabil, fata va săvârşi jumătate din pedeapsa pentru tentativă de omor, fiind închisă într-un centru pentru minori", a precizat comisarul.

O echipă de medici chirurgi au operat-o miercuri după-amiaza pe Isabela, starea acesteia fiind stabilă hemodinamic, după cum a precizat, la terminarea operaţiei,purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, doctorul Cristian Jianu.

"A fost o intervenţie destul de dificilă, având în vedere cã abdomenul fetei a fost foarte adânc străpuns de cuţit. A avut totuşi noroc pentru că nu au fost atinse organele importante de la nivelul abdoomenului. Operaţia a fost fãcută de o echipă de medici chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, condusă de doctorul Neagoe, care au reuşit să o stabilizeze. Va rămâne în secţia de Terapie Intensivã încă douã zile, după care va fi transferată la secţia de chirurgie. În două săptămâni preconizăm cã va fi externată”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Adolescenta în vîrstã de 13 ani a ajuns, miercuri dupã-amiazã, la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din municipiu, cu multiple plăgi la gât şi abdomen, după ce a fost înjunghiată de prietenasa. Tânăra era împreună cu prietena sa în zona Muzeului Regiunii Porţile de Fier, pe malul Dunării. La un moment dat, între cele două a izbucnit o altercaţie, după care Laura Stăncioiu Balaci şi-a înjunghiat prietena în gât şi abdomen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici