Adolescentul suspectat în cazul atacului armat de la un liceu din Ohio a fost inculpat

Adolescentul suspectat că şi-a ucis trei colegi în cursul unui atac armat la un liceu american din Ohio a fost inculpat joi, fiind vizat de trei capete de acuzare pentru crimă în formă agravată şi două pentru tentativă de crimă în formă agravată, a anunţat avocatul său.

88 afișări
Imaginea articolului Adolescentul suspectat în cazul atacului armat de la un liceu din Ohio a fost inculpat

Adolescentul suspectat în cazul atacului armat de la un liceu din Ohio a fost inculpat

T.J. Lane, un băiat de 17 ani care învăţa la liceul din orăşelul Chardon, este suspectat că a tras zece focuri de armă, luni, asupra unui grup de elevi în cantina liceului, împuşcând cinci dintre ei.

Acuzaţiile reţinute împotriva adolescentului au fost stabilite de un tribunal pentru minori, dar acuzarea vrea ca dosarul să fie trimis unui tribunal pentru adulţi. T.J. Lane riscă astfel închisoarea pe viaţă fără posibilitate de eliberare.

"Lane este vizat de trei capete de acuzare pentru crimă în formă agravată, pentru că a ucis trei copii, două capete pentru tentativă de crimă în formă agravată pentru că a rănit alţi doi elevi şi o altă acuzaţie de agresiune criminală", a declarat David Joyce, procurorul comitatului Geauga.

La scurt timp după atacul de luni, băiatul a fost plasat în detenţie de poliţie. Adolescentul a recunoscut în închisoare că a "tras de zece ori asupra unui grup de copii, pe care nu îi cunoştea şi pe care i-a ales la întâmplare".

Lane a compărut marţi pentru prima dată într-un tribunal pentru minori. Procurorul a respins după acea audiere vreo legătură cu un eventual ritual de iniţiere. "A fost opera unui singur agresor. El şi-a ales victimele la întâmplare. Nu se pune problema unui ritual de iniţiere. Nu este vorba despre droguri", a subliniat Joyce.

Următoarea audiere în acest caz este prevăzută pentru 6 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici