Adunarea Parlamentară a NATO cere Moscovei să-şi retragă trupele din Transnistria

Adunarea Parlamentară a NATO a solicitat Rusiei, în rezoluţia adoptată marţi, la Valencia, să respecte angajamentele asumate la summitul OSCE din 1999, organizat la Istanbul, şi să-şi retragă efectivele militare din Transnistria, relatează Interlic în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Adunarea Parlamentară a NATO cere Moscovei să-şi retragă trupele din Transnistria

Adunarea Parlamentară a NATO cere Moscovei să-şi retragă trupele din Transnistria

Adunarea Parlamentară a NATO a îndemnat Guvernul şi Parlamentul Rusiei să respecte integritatea şi inviolabilitatea frontierelor altor state, să nu intervină în afacerile interne ale altui stat suveran, să reducă aplicarea forţei şi să desfăşoare dispute în regim de pace. Participanţii la această şedinţă au precizat că Rusia trebuie să respecte principiul potrivit căruia nici un stat, grup de state sau organizaţie nu poate considera orice parte a spaţiului OSCE drept sferă de influenţă, conform Cartei pentru securitate europeană adoptată în 1999, la Istanbul.

Adunarea Parlamentară a NATO a sfătuit ţările membre să reia cooperarea cu Rusia, în special în domeniul militar, să îmbunătăţească şi să extindă eforturile diplomatice, reducând în acelaşi timp unele activităţi cu parlamentarii ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici