Aeronavă NATO ar fi survolat la mică distanţă de un avion în care se afla ministrul rus al Apărării

Un avion al NATO de tip F-16, ar fi survolat la mică distanţă de o aeronavă în care era transportat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, deasupra Mării Baltice, avionul organizaţiei fiind apoi îndepărtat de un avion de vânătoare al Rusiei, informează Reuters, citând site-ul agenţiei Tass.

2644 afișări
Imaginea articolului Aeronavă NATO ar fi survolat la mică distanţă de un avion în care se afla ministrul rus al Apărării

Aeronavă NATO ar fi survolat la mică distanţă de un avion în care se afla ministrul rus al Apărării

Avionul ce aparţinea NATO ar fi încercat să se apropie de o aeronavă ce-l avea la bord pe ministrul rus, chiar dacă aceasta zbura deasupra apelor internaţionale, conform Tass.

Shoigu s-ar fi aflat în drum spre Kalinigrad, la momentul respectiv.

Marţi oficialii americani au acuzat că un avion de vânătoare rus dotat cu armament s-a apropiat periculos, la doar 1,5 metri, de o aeronavă de recunoaştere a Statelor Unite, deasupra Mării Baltice.

Începând din 2 iunie, în zona Mării Baltice au avut loc 35 de interacţiuni între avioane sau nave militare din Rusia şi Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici