Aeroportul din Mexico City îşi întrerupe operaţiunile din cauza unei erupţii vulcanice

Aeroportul din Mexico City îşi întrerupe operaţiunile din cauza cenuşii provenite de la erupţia vulcanului Popocatepetl, potrivit Reuters.

254 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Mexico City îşi întrerupe operaţiunile din cauza unei erupţii vulcanice

Aeroportul internaţional Benito Juarez din Ciudad de Mexico a anunţat sâmbătă că şi-a închis operaţiunile din cauza cenuşii provenite de la vulcanul Popocatepetl, care este activ de câteva zile.

„Din cauza prezenţei cenuşii vulcanice, aeroportul a închis operaţiunile la ora 4:25 a.m. Vă vom ţine la curent", au anunţat reprezentanţii aeroportului mexican pe Twitter.

Personalul aeroportului şi al companiilor aeriene verifică şi curăţă pistele şi căile de rulare. Activităţile vor fi repornite pe parcursul zilei, de îndată ce experţii vor stabili că nu există riscuri.

Popocatepetl se află la aproximativ 72 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico. Vulcanul este unul dintre cele mai supravegheate din lume, fiind atent monitorizat de oameni de ştiinţă cu senzori şi camere.

De asemenea, vulcanul reprezintă un pericol pentru zecile de milioane de oameni care locuiesc în zonă. La începutul acestei săptămâni, mai multe oraşe au închis şcolile din cauza erupţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici