Aeroportul din Sankt Petersburg a fost redeschis. Armata rusă spune că s-au făcut exerciţii

Zborurile de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg au fost reluate, iar armata rusă a anunţat că a efectuat exerciţii de apărare aeriană cu avioane de interceptare, transmite Reuters.

369 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Sankt Petersburg a fost redeschis. Armata rusă spune că s-au făcut exerciţii

Aeroportul din Sankt Petersburg a fost redeschis. Armata rusă spune că s-au făcut exerciţii

Într-o declaraţie emisă la aproximativ o oră după ce zborurile au fost reluate, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a efectuat exerciţii, care au implicat trimiterea de avioane de luptă, în spaţiul aerian vestic al Rusiei.

„În timpul antrenamentelor, forţele de apărare aeriană au lucrat la detectarea, interceptarea şi identificarea ţintelor, precum şi la interacţiunea cu serviciile de urgenţă şi agenţiile de aplicare a legii", potrivit agenţiilor ruse de presă, care citează ministerul.

Exerciţiile nu au fost anunţate anterior şi au determinat mai multe zboruri să se reorienteze, iar companiile aeriene să reprogrameze planurile de zbor pentru restul zilei.

Datele de pe site-ul FlightRadar24 au arătat că mai multe zboruri care se îndreptau spre Sankt Petersburg s-au întors la destinaţie marţi dimineaţa, în timp ce închiderea spaţiului aerian a afectat, de asemenea, zborurile în drum spre exclava rusă Kaliningrad, care necesită ca avioanele să survoleze Sankt Petersburg.

Până la ora locală 12.00, zborurile au fost reluate spre Sankt Petersburg, iar aeronavele au reînceput să aterizeze şi să decoleze pe aeroport.

Într-un briefing după reluarea zborurilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze cauzele întreruperii care a durat o oră, dar a declarat că preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre situaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici